14 Ocak 2009 Çarşamba

KRİZ KAHİNİNDEN 2009 FALI

ABD'de Başlayan Krizi Bir Çok Ekonomistten Önce Öngördüğü İçin "Kahin Ekonomist" Lakabı Takılan Nouriel Roubini, Dünya Piyasaları İçin Gösterge Olarak Kabul Edilen Dow Jones ve S&p 500 Endekslerinin Bu Yılın Ortasına Kadar Yüzde 20 Değer Kaybedeceğini İddia Etti.
ABD'de başlayan krizi bir çok ekonomistten önce öngördüğü için "kahin ekonomist" lakabı takılan Nouriel Roubini, dünya piyasaları için gösterge olarak kabul edilen Dow Jones ve S&P 500 endekslerinin bu yılın ortasına kadar yüzde 20 değer kaybedeceğini iddia etti.
Referans Gazetesi'nin haberine göre yaşanan krizin son 50-60 yılın en derin krizi olduğunun altını çizen Nouriel Roubini, ülkelerde krize verilen politik tepkilerin gördüğü tek olumlu şey olduğunu ancak bunların etkilerinin de ancak 2010'da görülebileceğini belirtti.

Roubini'ye göre birbiri ardına açıklanacak zararların ardından yıl ortasına kadar Dow Jones ve S&P endeksleri en az yüzde 20 gerileyecek. İşini kaybedenlerin sayısı ise en az 2.5 milyon olacak.
"Büyük teşvik paketlerini finanse etmek için devasa tahvil ihracına gidilirse bu faiz oranlarının artmasına neden olacak, para basımına gidilerse bunun enflasyonist etkileri olacak ve ekonomiye daha fazla zarar verecek" diyen Roubini, sene ortasına kadar en güvenli yatırım araçlarının devlet tahvilleri olacağını ve olabildiği kadar nakitte kalınması gerektiğini vurguladı.
Krizden çıkacak en olumlu sonucun ABD'lilerin kemer sıkmmayı öğrenmesi olacağını söyleyen Roubini, "ABD uzun yıllar boyunca gelirinden fazla harcadı ve hep devasa cari açıklar verdi. Şimdi kemerlerimizi sıkmak ve daha fazla tasarruf yapmak zorundayız" dedi. Roubini buna karşılık yüksek tasarruf eğiliminin orta vadede olumlu olmasına rağmen kısa vadede ekonominin daha da yavaşlamasına yol açtığına da dikkat çekti

2 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

http://www.sukruyilmaz.net/images/cuma.jpg

Hayırlı Günler ve Cumanız Mübarek Olsun.Ailenizle,Sevdiklerinizle birlikte güzel günler geçirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun,Saygılarımla

YORUM:Zaten TÜRKİYE deki akl başında ekonomistlerde eldki nakitin bir kısmını Dolar Euoro döviz altın ve TL olarak tutmayı öneriyorlar birazda tahvil ...

BEŞ SATIR'la

Annelerin ninnilerinden
spikerin okuduğu habere kadar,
yürekte, kitapta ve sokakta yenebilmek yalanı,
anlamak, sevgilim, o, bir müthiş bahtiyarlık,
anlamak gideni ve gelmekte olanı.

Alıntı:Nazım Hikmet Ran
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=1027

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayırlı Günler Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte neşeli ve güzel bir pazar günü tatili geçirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Kalın ALLAHA emanet olunuz Saygılarımla.

Web sayfama ve Blog Sayfama uğrayıp ziyaret eden mesaj ve yorum bırakan sizlere teşekkür ederim.Şiddetli Girip Olduğumdan dolayı siz kardeşlerimi,Dostlarımı ve Arkadaşlarımı on gündür ziyaret edemedim kusura bakmayın.

YETİŞİR

Beni hatirladikça,
Arasira gönlümü al.
Sokakta görünce, gülümse,
Yanima yaklaş,
Az elin elimde kal.

Evine misafir geleyim,
Kahvemi sen pişir.
Taze doldurulmuş sürahiden
Bir bardak su ver
Yetişir...

Alıntı:Ziya Osman Saba
http://www.siirdefteri.com/index.php?sayfa=siir&siir_id=1759

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog